Trend technologie & duurzaamheid

technologie-en-_26739747 (3)

Technologische ontwikkelen en duurzaamheid hangt met elkaar samen. Veel technologische ontwikkelingen zijn bedoeld voor een langere periode. Op het technologisch vlak wordt momenteel veel geïnvesteerd door grote belanghebbende.

Scope Bepalen

In deze analyse wordt er gekeken naar de trends technologie en duurzaamheid. En vooral wat deze trend betekend voor het bedrijfsleven. Er zullen veel ontwikkelingen plaatsvinden en het is zaak om niet achter te raken op deze ontwikkelingen. Denk aan veel processen die geautomatiseerd worden door duurzame technologie. Deze trend hangt samen met de trend Internet of Things. Veel technologische ontwikkelingen worden ondersteund door het Internet. Bij deze analyse wordt er gekeken naar regionale ontwikkelingen. Seats2Meet kan zich hier beter in verdiepen en uiteindelijk beter inspelen op deze trends. De trend technologie stijgt in zowel regionaal, nationaal als internationaal bijna gelijk aan elkaar.

Relevante Ontwikkelingen

Alles wat met technologie te maken heeft, zit momenteel in een opwaarts gaande spiraal. Zo gebruiken veel bedrijven technologie om alle werkprocessen beter om elkaar af te stemmen. Deze trend hangt dus ook voor een groot deel samen met Internet of Things. Denk bijvoorbeeld aan het in- en uitklokken bij werkzaamheden. Wat voorheen nog gebeurde met een klokkenkaart, zie je nu bij veel bedrijven dat dit gebeurd met de vingerscan, mobiele telefoon of persoonlijk pasje. Dit is een mogelijkheid voor Seats2Meet. Klanten komen binnen met hun vingerscan en verlaten het pand met deze vingerscan. Zo worden alle handelingen op de voet gevolgd en kan vanuit dit standpunt de kosten voor de werkplek berekend worden. . Denk ook aan elektrische auto’s.

Trends en onzekerheden

Door alle technologische ontwikkelingen kunnen ook bedrijven als Seats2Meet hiervan mee profiteren. Op korte termijn kan Seats2Meet apparaten aanschaffen waardoor klanten zich sneller in en uit kunnen klokken, bijvoorbeeld door de mobiele telefoon of een pas. Hierdoor kan de kostenberekening aangepast worden naar prijs per minuut in plaats van prijs per uur.

Voor de middellange termijn kan Seets2Meet 3d printers aan gaan schaffen, om zo klanten binnen te halen die gebruik kunnen maken van deze printer, denk aan mensen die aan projecten werken en deze visueel willen aantonen.

Als gekeken wordt naar ontwikkelingen op langere termijn kan Seets2Meet gebruik gaan maken van elektrische auto’s. Met dit duurzame middel kan Seets2Meet zich onderscheiden van de concurrenten. Mensen willen elektrisch rijden om aan te tonen dat ze denken aan het milieu en de uitstoot van co2 gassen in de ozonlaag.

Kansen en Risico’s

Veel van deze technologische ontwikkelingen brengen kansen met zich mee, maar natuurlijk zijn er ook risico’s. Het is belangrijk om al deze risico’s te vermijden en om de ontwikkelingen te laten groeien. Er bestaat de mogelijkheid dat toekomstige klanten geen gebruik willen maken van een de apparaten waardoor makkelijker in- en uitgeklokt kan worden, de mogelijkheid dat er 3d geprint kan worden of dat er gereden kan worden in een elektrische auto, omdat blijkt dat het opladen hiervan nog slechter is voor het milleu. Daarom is het belangrijk dat Seets2Meet onderzoek doet naar de vraag naar deze ontwikkelingen en of het wel iets gaat opleveren. Dit onderzoek dient dus te worden gedaan om de risico’s van deze grote investeringen te verminderen.

Monitoren

Bij sommige bedrijven wordt al gereden met elektrische auto’s, dit brengt een goed beeld naar buiten doordat er op de auto’s verschillende teksten staan als ‘wij rijden groen’. Het is dus belangrijk voor bedrijven om te laten zien dat zij meedenken aan verschillende aspecten als milieu en duurzaamheid.